Powered By Blogger

tiistai 11. toukokuuta 2010

Finals ja hyvästit Chicagolle -ainakin hetkeksi!



Viime viikolla se sitten päättyi. Nimittäin opiskelu IIT:ssä. Saldona toivon mukaan hyviäkin arvosanoja ja kosolti univelkaa (Finals -viikon jäljiltä tietty). Tällä hetkellä istuskelen San Franciscon lentokentällä ja koitan muistella viimeisen viikon tapahtumia. Kuten arvata saattaa, wappu tuli vietettyä täysin tentteihin valmistautumisen parissa. Ei toivoakaan piknikeistä ja muusta hauskanpidosta, mutta käytiin Tanjan kanssa sentään iltakävelyllä tuulettamassa päitä Chicagon keskustassa wapunpäivänä. Löydettiin myös Apple Storesta Ipad, jota piti tietenkin kokeilla. Ihan veikeä laite, mutta ei kyllä keksitty mitään syytä, miksi sellaisen tarvitsisi. Kuitenkin täällä sitä myydään kuin kuumille kiville. Todettava, että Apple osaa markkinoinnin!



Water Tower
Water Tower Place
Lauantai-illan normaalia vilinää Magnificent Mile:lla (Michigan Avenue).
Buckingham Fountain ja keskustan pilvenpiirtäjiä. Suihkulähde on isoin, mitä olen itse nähnyt livenä. Monessa talossa oli valoilla tehty CPD -teksti työtehtävissä kuolleiden poliisien kunniaksi.

Tentteihin valmistautuminen oli aika puuduttavaa, mutta porukalla lukeminen teki siitä mukavampaa kuin se olisi voinut olla. Maanantaina olleet kaksi tenttiä olivat helpoimmat. Ensimmäinen oli englannin kuullun ymmärtämisen tentti, mikä arvosteltiin hyväksytty/hylätty periaatteella, joten se oli aika helppo. Toinen oli Computer Integrated Manufacturing, jossa sai olla kirja ja muistiinpanot tentissä mukana. Se meni ihan hyvin ja oli monelta osalta jo kerran opitun kertausta, hyvä niinkin. Siitä tuli muuten jo tulokset ja A sieltä napsahti eli korkein arvosana. :) Näiden kahden tentin jälkeen luetttiin kavereiden kanssa raivokkaasti tiistain tenttiin, joka oli Engineering Materials and Design. Tentti meni ihan kivasti, vaikka aika väsyneenä se tulikin tehtyä. Sen jälkeen tuntui, että kaikki paukut oli annettu ja oli hankala löytää motivaatiota viimeiseen, torstain vaikeaan tenttiin aiheesta Fiber Composites. Sain kuitenkin luettua alueen läpi ja tentti tuli tehtyä. Loppupeleissä se meni paremmin kuin odotin, mutta katsotaan nyt ensin mikä arvosana sieltä tulee...

Yön pikkutunneilla treenailua. Vasemmalta: David, Adnan ja Gokul.
Paul V. Galvin Library.
Tiistai-iltana ennen puolta yötä oli ruokalassa ilmainen Midnight breakfast. Paikka oli tupaten täysi tenttiin lukijoista.

Torstaina loppuaika meni pakkaillessa ja siivotessa huonetta. Käytiin lähettämässä osa tavaroista suoraan Suomeen lentorahdilla, koska kaikkea ei olisi voinut raahata mukana koulun jälkeisellä lomareissulla. Halvimmaksi tavaksi lähettää meidän rahtimäärä osoittautui IIT:n oma postitoimisto ja USPS:n palvelu eli tavallinen posti. Paketit päätyvät toivottavasti pian Suomeen, ennen meitä.

Perjantaina lähdettiin aamupäivällä käymään Shedd Aquariumissa. Siellä oli altaissa kaikenlaisia mötköjä ja mm. 4-D teatteri, jossa tuuli, satoi lunta ja pärski vettä päälle, kun katsottiin luontodokkaripätkää. 
4-metrinen valas leikki pallolla.
Pilvinen Chicago.
Field Museumin dino kannattaa Blackhawkseja! Hawksit eteni muuten tänään läntisen konferenssin finaaliin, mahtavaa! Ei ole enää pitkä matka Stanley Cupiin!

Perjantaina, viimeisenä iltana Chicagossa, käytiin viettämässä aikaa kavereiden kanssa. Vietettiin iltaa Bryanin ja Andrew Cho:n luona, josta mentiin katsomaan elämäni ensimmäistä kertaa paikallista pesäpallon pääsarjatason matsia (MLB). Chicago White Sox vs. Toronto Blue Jays. Soxin 70 000 katsojan stadioni on ihan IIT:n vieressä ja vasta vikana iltana päädyttiin sinne... Peli itsessään oli tylsempää seurattavaa kuin suomalainen sukulaislajinsa. Kyllä sen heittämällä tehtävän syötön onnistuminen vaikutti vaikealta, saatikka palloon osuminen! Sox voitti pelin lopulta jatkovuoroparissa.
David, Sara, Adnan, Carlos, Andrew, Bryan, mie ja Tanja.
Hiivittiin vähän paremmille paikoille..

Lopulta koitti Chicagosta lähdön aika, jonka tulo tuntui yllättävältä. Kaiken kaikkiaan aika meni ihan liian nopeasti ja tosi paljon jäi näkemättä. Saldona paljon uusia loistavia kavereita ympäri maailmaa ja mahtavia kokemuksia.

Nyt lähden siirtymään Miamin koneeseen, kirjottelen myöhemmin lisää lomaseikkailuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti